DS E-TENSE FE25: Strijdwapen voor het tiende jaar Formula E

Gepost op 21 oktober 2024

DS E-TENSE FE25: Strijdwapen voor het tiende jaar Formula E

DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT presenteren de nieuwe DS E-TENSE FE25, ontworpen voor het elfde seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship. Deze nieuwe wagen, met verbeterde aerodynamica en vierwielaandrijving, wordt aangedreven door een nieuwe aandrijflijn ontwikkeld door DS Performance.

DS FE25 Content 2

Innovaties en technische verbeteringen

De DS E-TENSE FE25, uitgevoerd in zwart met gouden strepen, introduceert een compleet nieuwe aandrijflijn die twee jaar in ontwikkeling is geweest. De auto beschikt over vierwielaandrijving en een gecombineerd vermogen van 350 kW (476 pk). Dit zorgt voor een topsnelheid van 280 km/u en acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan twee seconden. De auto is uitgerust met een elektrisch vierwielremsysteem en kan 50% van de benodigde energie tijdens een race regenereren.

DS FE25 Content 3

Sterke coureurs voor een nieuw seizoen

De DS E-TENSE FE25 wordt bestuurd door twee topcoureurs: Jean-Éric Vergne, de enige tweevoudige kampioen in de Formula E, en de veelbelovende Duitser Maximilian Günther. Met deze sterke line-up hoopt het Frans-Amerikaanse team ook dit seizoen te strijden om de top van het klassement.

DS FE25 Content 4

Toekomstige ambities en doelstellingen

Het team heeft duidelijke doelen voor het aankomende seizoen: het verbeteren van het racetempo, meer podiumplekken behalen, en strijden met de gevestigde leiders van de raceklasse. DS PENSKE wil voortbouwen op eerdere successen, waaronder hun record voor het aantal starts vanaf de eerste rij in het vorige seizoen.

DS FE25 Content 5

Historisch seizoen voor DS Automobiles

Dit seizoen is bijzonder voor DS Automobiles, omdat het hun tiende seizoen in de Formula E markeert. Sinds hun debuut in 2015 heeft het team al 121 races gereden, vier kampioenstitels gewonnen, en 51 podiumplekken behaald. Volgens Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance, heeft de nieuwe DS E-TENSE FE25 alles in zich om het team naar nieuwe hoogtepunten te brengen.

DS FE25 Content 6

Belangrijkste hoogtepunten van DS Automobiles in de Formula E

  • 121 races
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 51 podiumplaatsen
  • 24 pole positions
DS FE25 Content 7
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid